Op jacht bij de vallei van de Oude Kale

Gisteren, 19 juli, op jacht gegaan in de vallei van de Oude Kale. Op de weg daarnaartoe 2 buizerds, verdoken in het kruin van een boom, doen opschrikken.
Ik was onder de indruk van hun vederpracht. Eén van hen had een opvallende lichter verenkleed. Ik las in een artikel van Nature Today dat licht gekleurde mannetjes, in tegenstelling tot licht gekleurde vrouwtjes, agressiever zijn ten opzichte van predatoren.
Ik vond al dat ze me heel boos aankeken toen ze schrokken van mijn aanwezigheid.

Dan post gevat aan een plaats waar je bij valavond bosuiltjes zou kunnen spotten.
Ik werd al snel geëntertaind door een bedrijvige Torenvalk. ik dacht eerst een Sperwer te zien maar na wat onderzoek bleek het een vrouwelijke Torenvalk te zijn. Mannetjes zouden een grijze kop hebben.
Tussendoor werd ik ook nauwlettend in de gaten gehouden door een nieuwsgierige haas die zich te goed deed aan het afgemaaide gras.
Maar de uiltjes kreeg ik nog niet te zien. Misschien later meer geluk.

Op de terugweg kreeg ik een ree in het vizier die uit het struikgewas kwam op zoek naar wat vers gras.

Het was een interessante, leerrijke avond. Terzelfdertijd ook wel genoten van de rust en de omgeving. En dat zo goed als in onze achtertuin.
Voor herhaling vatbaar.

Geniet van de foto’s.