De Aalscholver

Aalscholver

Op een of andere manier vind ik de Aalscholver één van de meer fotogenieke vogels dichtbij huis.

De Bourgoyen is een ideale locatie om deze vogels te fotograferen.
In deze periode van het jaar zie je vanuit één van de vogelkijkhutten een kolonie met een aantal nesten. Het af en aan vliegen van de vogels geven je als natuurfotograaf heel wat mogelijkheden om deze waterraaf te fotograferen.

De Aalscholver is een vrij grote vogel. Met een spanwijdte van soms anderhalve meter is dit geen geen onopvallende vogel. De zwarte vogel met witte wang en gele vlek aan de bek duikt naar vissen en zie je dikwijls na het duiken met de vleugels wijd open zitten drogen in de zon. (Wikipedia)

Ik hou ervan deze vogel te fotograferen in zijn habitat en in de nabewerking om te zetten naar een zwart/wit beeld. Op één of ander manier kom je tot een minimalistisch portret van een vogel.

Geniet van de foto’s.

Geef een reactie

Scroll Up