Het Holenuiltje of Konijnuiltje

Roofvogel fotografie - Holenuil

Het Holenuiltje vind je vooral terug op het Amerikaans continent. Dit uiltje wordt wel eens vergeleken met onze steenuil. 
Hij jaagt vooral op knaagdieren, kleine vogels en kevers.
Een verlaten hol in de grond van een zoogdier dient dikwijls als nestruimte. 

Persoonlijk vind ik het één van de grappigste uiltjes die ik al gezien heb. Vooral als ze over de grond lopen op zoek naar wat voedsel of als ze strak voor zich uitkijken met zo’n strenge blik zoals het beeld hiernaast.

Tijdens de workshop had ik wat problemen om deze kleine roofvogel scherp in beeld te krijgen. Door het weinige licht en beperkingen om aan kortere sluitertijden bij aanvaardbare ISO waarden te fotograferen heb ik niet zo veel beeldmateriaal van deze vogel in de vlucht. Mijn autofocus werkte op dat moment ook niet naar behoren om nog voor mij onduidelijke redenen. Mogelijks lag dit aan de op dat moment drukke achtergrond, gecombineerd met de gespikkelde vederen, waarbij het auto focus systeem de vogel moeilijk kon onderscheiden en scherp in beeld te krijgen. Dit zal nog wat extra oefening vragen.

Maar al bij al ben ik wel tevreden van de portretjes en de ervaring die ik tijdens de workshop heb opgedaan.

Geniet van de beelden.

Geef een reactie