ART IS NATURE IS ART

Ik exposeer 3 werken met als titel “ART IS NATURE IS ART” op het Kunstsalon 2023 te Drongen van donderdag 18 mei tot zondag 21 mei.

Het beeld hieronder is het tweede beeld uit het drieluik. Mijn voorstelling toont hoe ik mijn liefde en passie voor de natuur gebruik om het mooie van onze natuur op een alternatieve, kunstzinnige manier weer te geven via de fotografie.

Ik nodig jullie alvast uit om de 2 andere beelden te bekijken tijdens de expositie “Kunstsalon 2023” georganiseerd door het cultuurplatform Drongen.

ART IS NATURE IS ART

“Kunst is natuur en natuur is kunst”

Deze zin vat perfect samen wat veel liefhebbers van de fine-art natuur fotografie drijft : de passie voor de schoonheid van de natuur en het vermogen om die schoonheid vast te leggen in beelden.

Voor deze fotografen is de natuur een oneindige bron van inspiratie. De complexe patronen van bladeren, de uitgestrektheid van een bergketen, het spel van licht en schaduw in het bos – elk aspect van de natuur biedt een onuitputtelijke bron van mogelijkheden om prachtige foto’s te maken.

Maar wat deze fotografen echt drijft, is het vermogen om de natuur te zien als kunst. Ze begrijpen dat de natuur niet alleen mooi is, maar ook een weerspiegeling van de menselijke creativiteit en verbeelding. Door de schoonheid van de natuur vast te leggen in hun foto’s, creëren ze op hun beurt kunstwerken die even indrukwekkend zijn als de natuur zelf.

Voor deze fotografen is de passie voor de natuur en voor fotografie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze begrijpen dat het vastleggen van de schoonheid van de natuur niet alleen een manier is om hun artistieke talent te uiten, maar ook een manier om anderen te inspireren en te betoveren.

In deze zin is “kunst is natuur en natuur is kunst” niet alleen een filosofie, maar ook een manier van leven. Voor deze fotografen is de natuur een eindeloze bron van inspiratie en schoonheid, en hun foto’s zijn een ode aan de pracht en de kracht van de natuur

Geef een reactie