Portfolio KISP – de weg naar de finale

De maanden vliegen voorbij. In september 2018 begon ik aan mijn laatste module bij het KISP om een periode van een vijftal jaren af te sluiten waarbij ik van verschillende domeinen binnen de fotografie heb geproefd. Wat begon als “ik wil mijn fototoestel wat beter leren kennen” is uiteindelijk uitgegroeid tot een ware passie.

Ik heb veel geleerd de afgelopen jaren. Deels via de verschillende modules aan het Kisp alsook door het lezen van boeken, posts, volgen van online trainingen of “classes”, lezen van tijdschriften, maar bovenal heb ik het meest geleerd in de praktijk.

Dat mijn voorkeur bij natuurfotografie ligt, zal degene die me kennen niet verbazen, maar ik heb evenzeer genoten van de andere domeinen binnen de fotografie zoals architectuur, object, portret in de studio en toegepaste reportage.

Binnenkort mag ik deze leerzame periode afsluiten aan de hand van een expositie. Maar vooraleer ik prijs geef welke foto’s uiteindelijk de finale hebben gehaald, laat ik jullie de komende 2 weken af en toe al eens genieten van deze foto’s die het niet gehaald hebben.
Binnen fotografie moet je ook keuzes maken, soms zegt men in deze wereld “kill your own darlings”. Geen makkelijke oefening als je het mij vraagt.

De eerste foto sessies speelden zich vooral af aan de Nederlandse kust. Ik was nog op zoek naar een gepast thema voor mijn portfolio. Dat het natuurfotografie zou worden, was voor mij al redelijk duidelijk. Over het onderwerp en de techniek moest ik wat meer tijd laten gaan. Ik wou eerst wat experimenteren met lange sluitertijden en gebruik van ND grijsfilters. Hierbij alvast een paar foto’s.

Binnenkort het vervolg.


Indien je geïnteresseerd bent om een bezoekje te brengen aan de expositie van de eindwerken fotografie Kisp altijd welkom. Meer informatie over dit event vind je achter de link op onderstaand beeld.

Kisp_Portfolio_uitnodiging

1 gedachte over “Portfolio KISP – de weg naar de finale

Geef een reactie