Vogelfotografie vanuit de tuin : de buizerd

Wat moet een natuurfotograaf doen tijdens een Corona lock down? Je mag je huis enkel verlaten voor een noodzakelijk verplaatsing. En wanneer de wandelroutes rondom je huis geen verrassingen meer in petto hebben is het tijd om te gaan experimenteren in of vanuit je eigen tuin?

Deel 3 : vogelfotografie in de tuin, de buizerd op rooftocht

Op regelmatige tijdstippen, meestal op vaste momenten van de dag vliegen er 2, soms 3, buizerds over ons deel van de gemeente. Vermoedelijk op zoek naar een prooi. Dikwijls hebben ze het aan de stok met een koppel kraaien die hier wat verderop hun nest beschermen. De kraaien vallen de buizerds steeds aan op een veilige afstand van hun nest om ze op die manier wat te misleiden.

Uiteindelijk verdwijnen ze richting de velden langs de Leie waar je ze af en toe naar beneden ziet duiken, vermoedelijk een verrassingsaanval om een prooi te verschalken.

Door de lager staande zon kon ik ze dit keer heel goed in beeld brengen.

buizerd__20200407-1001
Buizerd
buizerd__20200407-1002
Buizerd
buizerd__20200407-1003
Buizerds, met twee op jacht
Buizerd
Buizerd in duikvlucht

 

Geef een reactie